Service air condition- πως κανουμε συντηρηση στο κλιματιστικο μας..!!

Καλημερίζω όλους τους φίλους και αναγνώστες του blog μου.
Σήμερα θα μάθουμε για το πως να κάνουμε μόνοι
μας συντήρησή στο κλιματιστικό μας..!!!

Πάμε πρώτα από όλα να δούμε το τι εργαλεία ακριβώς θα χρειαστούμε.

 

1) Μια τρόμπα την οποία θα την βρείτε σε οποιοδήποτε Super-Market, κοστίζει περίπου 22-25 ευρώ

2) Ένα κάλο καθαριστικό (μυκητοκτόνων, αντιμουχλιακο).

3) Ένα απλό πινέλο βαθείς

4) Ένα κατσαβίδι σταυρωτό

5) Μια σκάλα η μια καρέκλα

Έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά, πάμε να κανουμε συντηρηση στο κλιματιστικο μας


Ξεκινάμε λοιπόν με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, περνούμε την σκάλα μας η την καρέκλα μας και πάμε στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, έχουμε ανέβει πάνω στην σκάλα και ακριβός μπροστά μας έχουμε την εσωτερική μονάδα, δεξιά και αριστερά απο το κλιματιστικο υπάρχουν 2 αυτακεια (εγκοπές) βάζουμε λοιπόν τα δάχτυλά μας στα αυτακια και τραβάμε το καπάκι προς το μέρος μας για να άνοιξη η μάσκα του κλιματιστικού.

Με το που άνοιξη η μάσκα της εσωτερικής μονάδας θα αντικρίσουμε 2 φίλτρα, βγάζουμε τα φίλτρα τα πάμε στο μπάνιο και τα καθαρίζουμε με κρύο νερό( τα φίλτρα αυτά θα πρέπει να τα καθαρίζουμε μια φορά το μήνα).

service2

Επιστρέφουμε στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, ανεβαίνουμε πάνω στην σκάλα και μπροστά μας βλέπουμε το στοιχείο( εξατμιστής )του κλιματιστικού θα πρέπει λοιπόν τώρα με την βοήθειά της τρομπας μας να καθαρίσουμε αυτό το στοιχείο.
κλιματισμος

Ετοιμάζουμε την τρόμπα μας δηλαδή το έχουμε γέμισή με νερό και του έχουμε βάλει και τα καθαριστικά και είναι έτοιμο να ψεκάζει, ανεβαίνουμε πανό στην σκάλα μας και άφοβα ψεκαζουμε όλο το στοιχείο του κλιματιστικού

Μέ

τα το ψεκαζμα του στοιχείου περνούμε το πινέλο μας και πολυ προσεκτικά καθαρίζουμε το στοιχείο( το πινέλο το χρησιμοποιούμε μονό εάν είναι απαραίτητο ) αφού καθαρίσουμε το στοιχείο μας με το πινέλο θα πρέπει να βγάλουμε το φάρμακο που έχουμε πανό στο στοιχείο οπότε αδειάζουμε την τρόμπα μας και το ξαναγεμιζουμε με καθαρό νερό, ψεκάζουμε ξανά το στοιχείο λοιπόν με καθαρο νερο και είμαστε έτοιμη, τελειώσαμε με την εσωτερική μονάδα.


AC-deal1-MainΠάμε τώρα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας, εδώ μας ενδιαφέρει να καθαρίσουμε πολυ καλά το πισω μέρος του κλιματιστικού, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά την εξωτερική μονάδα είναι να πάρουμε το λάστιχο του νερού που έχουμε στο μπαλκόνι μας και άφοβα να το πλένουμε, δεν υπάρχει κανένας φόβος βραχυκυκλώματος οπότε μην το φοβάστε πλένετε το καλά….. αυτό ήταν νομίζω πως θα τα καταφέρετε όλοι σας καλή επιτυχία..!!

3 Σχόλια

  1. Όλα καλά εκτός από τα ορθογραφικά λάθη...

    Φιλικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κάνει καθαρισμό την εσωτερική μονάδα με ένα από τα έτοιμα καθαριστικά σπρευ αλλά εξακολουθεί να μυρίζει και στάζει και καφέ κηλίδες. Τι μπορώ να κάνω για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalispera sifnomi gia ta Greeklish, me ta sprey den tha mporesete na kanete douleia, ean thele apotelesma tha prepei na kanete oti leo stis odigies.
      Ean omos einai poli vromiko to mixanima kalitera na fonaksete texniko. Gia na vgali tin maska na sas katharisi kai ton elika kai oti allo xreiazete.

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη