σωστή τοποθέτηση κλιματιστικού


Θα ήθελα πρώτα από όλα να σιγουρευτούμε πως έχουμε πλέον μάθει πως να επιλεγούμε σωστά το κλιματιστικό για το σπίτι μας  αφού λοιπόν έχουμε μάθει πάμε τώρα να δούμε που θα πρέπει να περάσουμε το κλιματιστικό μας, ας υποθέσουμε πως το κλιματιστικό θέλουμε να το τοποθετήσουμε στο σαλόνι μας  πρέπει να δούμε πρώτα από όλα τα ποιο πιθανά σημεία που μπορεί να μπει το κλιματιστικό συνήθως σε έναν χώρο υπάρχουν 2 σωστά σημεία  τα πιθανά σημεία τα επιλεγούμε με τον καθεξής τρόπο:


1)Να μην κτυπάει ο αέρας του κλιματιστικού μας στα σημεία που καθόμαστε για να μην πάθουμε ψύξη  να μην πιαστούμε και να μην αρρωστήσουμε κτλ.
2) εάν έχουμε σαλονοκουζινα να μην το τοποθετήσουμε κοντά στο σημείο που θα μαγειρεύουμε  για να μην ρουφήξει το κλιματιστικό όλοι τη γλίτσα και ύστερα δεν μπορούμε να το καθαρίσουμε με τίποτα επίσης θα έχει πόλη άσχημη οσμή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Συμπληρώνω και τελειώνω με το ότι το καλύτερο σημείο είναι εκεί όπου θα μπορούμε να στέλνουμε τον αέρα όσο το δυνατών ποιο κοντά  στο κέντρο του χώρου μας(χωρίς να το κατευθύνουμε πάνω μας).

Επιλέξαμε λοιπόν και το σωστό σημείο, και τώρα θα σας πω κάποια βασικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεται για την σωστή τοποθέτηση, ένα κλιματιστικό αποτελείται από δυο μέρη την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα αυτά τα δυο μέρη συνδέονται μεταξύ τους με χαλκό σωλήνες και εδω δώστε προσοχή οι χαλκόσωλήνες (συγκεκριμένα ένας μικρός και ένας μεγάλος σωλήνας) αυτές μονώνονται με ειδικό μονωτικό υλικό θα πρέπει να προσέξουμε ο κάθε χαλκόσωλήνας να μονωθεί ξεχωριστά  να το ζητήσουμε αυτό από τον τεχνικό που θα μας κάνει την τοποθέτηση, ο λόγος είναι πόλη  σοβαρός εάν δεν τα μονώσουμε ξεχωριστά θα έχουμε πτώση αποδόσεις στην θέρμανση έως και 15%, συμπληρώνω πως σχεδόν κανένα συνεργείο που σας στέλνουν τα ηλεκτρομαγαζα για την τοποθέτηση του κλιματιστικού σας δεν το κάνει αυτό  χρησιμοποιούν μόνο μια μόνωση με αποτέλεσμα εσείς να έχετε πλήρωση ένα μηχάνημα 700-900 ευρώ και για 10-15 ευρώ να μην λειτούργει σωστά, 
μην το θεωρήσετε δεδομένο πως ο τεχνικός ξέρει και θα το κάνει καθώς οι περισσότερη δεν το γνωρίζουν η γνωρίζουν και απλός δεν το κάνουν.
Κάτι ακόμη που δεν το κάνουν οι περισσότερη τεχνικοί είναι κενό αέρος πριν ανοίξουν τα υγρά του κλιματιστική με αποτέλεσμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να έχουμε πρόβλημα αποδόσεις δεν αναφέρω τους λογούς καθώς δεν θα γιάνουνε κατανοητή από ανθρώπους που δεν ασχολούνται με τον κλιματισμό.
Ο τεχνικός που έρχεται πληρώνεται και έχετε κάθε δικαίωμα να του ζητήσετε να κάνει αυτά που σας ανέφερα να μην διστάζετε.
Για τυχόν απορίες γράψτε σχόλιο θα χαρώ πόλη να σας βοηθήσω, περιμένω τα σχόλια σας.

μάθετε περισσότερα για το τι προβλήματα προκαλούμε στο μηχάνημα μας και στο περιβάλλων μας όταν δεν κάνουν κενό αέρος.
Παρακολουθήστε ένα σχετικό βίντεο αν και δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα ωστόσο θα έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας.
Προσοχή στο παρακάτω βίντεο χρησιμοποιούν ξεχωριστές μονώσεις (σωστό)
δεν κάνουν κενό αέρος και κάνουν απλός εξαέρωση (λάθος)

8 Σχόλια

  1. ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΩΛΗΝΑΣ ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως μπορής να με διαφωτισις καλύτερα σχετικά με το κενό αέρος που πρεπη να δημιουργείται? Δεν είμαι άσχετος με τα τεχνολογικά και θα καταλάβω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tha prospathiso.. loipon exoume ena kikloma solinon stin ousia klisto kikloma.. opos oloi mas kseroume o aeras exei igrasia apo mono tou kai avto pou emeis anapneoume exei igrasia.. to psiktiko revsto otan erxete se epathi me igrasia kani pagofragmo diladi piani pago sto simio opou exei igrasia me apotelesma na klisi i tripa tou solina kai na min mporei na kikloforisi to igro.. opote prepei oposdipote na kanoume keno aeros gia na min exoume tetoio provlima.. ostoso den einai mono avtos o logos ean se ena klisto kikloma exoume aera akoma kai an o aeras den exei igrasia kai pali dimiourgoume provlima.. den thelo tora na eksigiso olo to komati tespa elpizo na katalaves me to paradeigma pou edosa..

      Διαγραφή
  3. otan metaferoume to klimatistiko apo to ena spiti sto allo prepi na kanoume keno aeros prin to thetoume se litourgia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalispera , zitisa mia mikri boithia , ala den mou apantise kanenas . Euxaristo .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalispera , tixea kathos epsakna gia kati , aniksa to site sas kai diabaza pos Kapio onoma Rita edine kapies eksigisis sxetika me to keno aeros se klimatistika . Eimai psiktikos kai ithela mia voithia an ginete . epidhi mou exi xalasi i antlia kenou kai thelo na kano ena moter apo psigio , se antlia kenou . Den to exo di pote oute ksero pos ginete . borite na mou pite pos boro na sas stilo dio fotografies apo to moter , ke an ginete na mou eksigisete ti akrivos prepi na agoraso kai se pio solina prepi na koliso tin valvida aporofisis . Thelo na valo kai ena organo metrisis episis . ola afta , an sas einai efxolo na mou ta perigrafete pos kai ti kano akrivos . Eyxaristo .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalispera file mou, min koitas pou grafei Rita..)
      Ari me lene..
      Loipon file mou akou na deis pos tha to kanoume tha kanoniso entos 1-2 imeron kai tha grapso ena artho gia to pos na ftiakseis antlia kenou me ena moteraki apo psigeio... ypomoni merikes meres...

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη