Κρύα ρεύματα

Τα κρύα ρεύματα συχνά σχετίζονται με το κλιματιστικό και πραγματικά, είναι κάτι που μπορεί να προκληθεί από λανθασμένηεπιλογή και εγκατάσταση κλιματιστικού. Συνεπώς, από το στάδιο του σχεδιασμού θα πρέπει να ληφθεί υπόωη η πιθανή επίδραση στο ανθρώπινο δυναμικό ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης της εσωτερικής μονάδας και του τρόπου διανομής του αέρα.

Το ύψος της οροφής μπορεί, επίσης, να επηρρεάζει. Οι κατασκευαστές συστημάτων κλιματισμού σε γενικές γραμμές θεωρούν ότι το βέλτιστο ύψος οροφής είναι μεταξύ 2.70 και 3.50 μέτρων. Ο ψυχρός αέρας θερμοκρασίας περίπου 16°C που διαδίδεται από ύψος αυτό, έχει τη δυνατότητα να αναμειχθεί με το πιο θερμό αέρα του χώρου προτού φθάσει το επίπεδο του ανθρωπίνου δυναμικού, αποτρέποντας έτσι όποιο τυχόν αίσθημα κρύου ρεύματος.

Ωστόσο, σε εφαρμογές που δεν συμβαδίζουν με τα γενικά αυτά στάνταρ, ένα ποίοτικό σύστημα κλιματισμού έχει τη δυνατότητα να ρυθμιστεί έτσι ώστε να σας "αποζημιώσει".

Είναι σαφές ότι η θέση της μονάδας καθώς και το ύψος και το σχήμα της οροφής επηρρεάζουν σημαντικά τη δημιουργία ή μη κρύων ρευμάτων αέρα. Για την καλύτερη επεξήγηση αυτού, απαιτούνται μερικά σχόλια σχετικά με τις ιδιότητες του ψυχρού αέρα. Ο ψυχρός αέρας έχει την τάση να "κολλάει" στην οροφή για ένα χρονικό διάστημα προτού κατευθυνθεί προς τα κάτω. Αυτό είναι γνωστό ως φαινόμενο "coanda" και βοηθά την ανάμειξη του ψυχρού αέρα με τον αέρα του περιβάλλοντος χώρου πριν την διάδοσή του στο δωμάτιο.
cold%20draught%201_tcm50-1255                     cold%20draught%202_tcm50-1256

Δυστυχώς, η ύπαρξη εμποδίων όπως είναι τα δοκάρια στην οροφή, έχει καταστροφικά αποτελέσματα διακόπτοντας την πορεία του αέρα. Στην περίπτωση αυτή, ο ψυχρός αέρας που συγκρούεται με το δοκάρι κατευθύνεται άμεσα προς τα κάτω, προκαλώντας έτσι δυσάρεστη αίσθηση στα άτομα που ατυχώς βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

Ομοίως, στην περίπτωση δύο μονάδων που η μια βρίσκεται απέναντι στην άλλη και παράγουν ψυχρό αέρα θα προκαλλείται η προαναφερθείσα σύγκρουση με τον ίδιο τρόπο

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη