ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΦΡΕΟΝ)

φίλες και φίλοι καλησπέρα σας, σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για της πιέσεις των κλιματιστικών ( πιέσεις του φρεον)
πρώτα από όλα ας μάθουμε με τι ψυκτικό ρευστό (φρεον) λειτουργεί το κλιματιστικό μας υπάρχουνε τριών ειδών ψυκτικά ρευστά:
1)R22
2)R407
3)R410

εσείς για να μάθετέ με τι ψυκτικό ρευστό λειτουργεί το κλιματιστικό σας θα πρέπει να  πάτε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας  και να διαβάσετε την ταμπέλα που έχει η εξωτερική μονάδα σας, έξω λοιπόν στο ταμπελάκι θα αναφέρει το ψυκτικό ρευστό και την ποσότητά του ψυκτικού ρευστού που χρειάζεται για να λειτουργεί  π,χ R22  0.78kg.


tools2
Πάμε τώρα να δούμε τις πιέσεις:

R22 χαμηλή πίεσή 55-65 psi υψηλή πίεσή 280-330 psi

R407 χαμηλή πίεσή 65-75psi  υψηλή πίεσή 300-350 psi

R410 χαμηλή πίεσή 95-110psi υψηλή πίεσή 470-510 psi

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα psi θα σας πω πως μια ατμοσφαίρα σιούτε με 14,5psi αυτές λοιπόν είναι οι πιέσεις λειτουργίας των κλιματιστικών.

Για να μπορέσουμε εμείς να δούμε την πιέσει (φρεον) του κλιματιστικού μας και να συμπληρώσουμε ψυκτικό ρευστό (φρεον), 
θα πρέπει να βάλουμε το κλιματιστικό μας να λειτουργεί στην ψύξη αμέσως μέτα θα πρεπει να πάμε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας οπου θα αντικρίσουμε 2 βάνες μια βάνα χονδρή και μια βάνα ψηλή, στην χονδρή την βάνα υπάρχει ένα βαλβιδακι όπως και στα λάστιχά του αυτοκίνητου θα συνδέσουμε λοιπόν εκεί τα μανόμετρο μας και θα ελέγξουμε την πιέσει του ψυκτικού ρευστού εάν η πιέσει είναι καλή τότε δεν θα κάνουμε τίποτα εάν θέλει συμπλήρωμά θα συμπληρώσουμε...
να τονίσω πως Μονό στην ψύξη μπορούμε να βάλουμε υγρά στο κλιματιστικό μας.. όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην ψύξη μας δείχνει την χαμηλή πιέσει, ενώ όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην θέρμανση τότε μας δείχνει την υψηλή πιέσει.

Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής για οποιεσδήποτε απορίες παρακαλώ πόλη αφήνετε τα σχόλιά σας.. και θα χαρώ πόλη να απαντήσω.

Μάθετε περισσότερα για το πως να συμπληρώσετε ψυκτικό ρευστό στο κλιματιστικό σας

11 Σχόλια

  1. σε τι θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι οι πιέσεις που γραφεί?

    send answer mail:aggelospesma@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις πιέσεις που αναγράφονται παραπάνω για τα ψυκτικά ρευστά αναφέρει ότι είναι (ΑΠΟ - ΕΩΣ) και δεν δίνει συγκεκριμένη τιμή φίλε μου και γι'αυτο δεν μας δίνει και τα στοιχεία που επικρατούν στο χώρο όπως(θερμοκρασία χώρου, θεμοκρασία DB και WB, υγρασία RH κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ πιέσεις που αναγράφονται παραπάνω ισχύουν για τα συμβατά κλιματιστικά ή για τα inverter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΦΡΕΟΝ 410Α Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ 500 ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΘEΡΜΑΝΣΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΦΡΕΟΝ 410Α Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ 500 ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΘEΡΜΑΝΣΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα ο τεχνικος θα επρεπε να μετρηση εκτος την υψηλη και την χαμηλη πιεση για να διαπιστώσει αν ολα λειτουργουν σωστα.
      υπαρχουν παρα πολλοι που το κλιματιστικο δεν βγαζει ζεστη αν θελετε δοστε μου περισσοτερες πληροφοριες

      Διαγραφή
  6. Το φρεον 404Α ρε παιδια σε τι πιρσεις δουλευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι σωστό να μετράμε την πίεση του κλιματιστικού όταν είναι στο ζεστό. Και να αφαιρούμε από αυτό φρεον ενώ λειτουργεί στο ζεστό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ζεστο μετραμε την υψηλη πιεση αυτο βοηθαει στο να διαπιστώσουμε αν λειτουργει σωστα ο συμπιεστης.
      Το σωστο ειναι να μετραμε την πιεση οταν το κλιματιστικο λειτουργει στην ψυξη ο λογος ειναι πως στην ψυξη μπορουμε και να αφαιρεσουμε και να συμπληροσουμε υγρα, ενω στην θερμανση δεν μπορουμε να συμπληροσουμε υγρα και αν παμε να αφαιρεσουμε θα μας πεταξη λαδια.

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη