γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό μου


Πόλη συχνά με περνούν τηλέφωνο  και μου λένε πως το κλιματιστικό από μέσα στάζει νερά από τα πλαστικά του από δεξιά, αριστερά, από τι μέση από διάφορα σημεία… τι φταίει άραγε και στάζει το νερό από το κλιματιστικό μας πάμε να δούμε τους λογούς και να τους αναλύσουμε:
Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τους λογούς πρώτα από όλα θα σιγουρευτούμε πως παλιότερα δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα και το πρόβλημα δημιουργήθηκε τώρα τελευταία είτε στα καλά καθούμενα είτε μετά από επίσκεψη ενός τεχνικού.

1)Δεν έχουμε κάνει συντήρηση εδω και αρκετά χρόνια ούτε καθαρίζαμε συχνά τα φίλτρα με αποτέλεσμα να πάει η βρόμια μέσα στο λεκανακι του κλιματιστικού όπου μαζεύετε το νερό και να έχει βουλώσει την τρύπα εξόδου.

2)Φωνάξαμε τον τεχνικό και μετά από το καθάρισμα που έκανε άρχισε να τρέχει νερό από το κλιματιστικό…σε αυτήν την περίπτωση ο τεχνικός καθάρισε το στοιχείο χωρίς να ελέγξει αν το λεκανακι είναι βρόμικο η την ώρα που καθάριζε το στοιχειό οι βρομιές του στοιχείου πήγανε μέσα στο λεκανακι όπου δημιουργούσαν μια κρούστα και αργότερα βούλωσαν την τρύπα, επίσης πόλη πιθανό είναι την ώρα που καθάριζε ο τεχνικός να έφυγε το λαστιχάκι από το λεκανακι και να μην το πρόσεξε.. είναι ευθηνή του τεχνικού να έρθει και να τακτοποίηση το θέμα χωρίς να μας επιβαρύνει.

3) Έξω στο μπαλκόνι μας εάν έχουμε δοχείο στο όποιο μαζεύουμε το νερό που τρέχει από το κλιματιστικό έχει γεμίσει και έχει κάλυψη το λάστιχο μας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει έξω το νερό και να επιστρέφει στο λεκανακι του κλιματιστικού μας το όποιο έχει γεμίσει και ξεχειλίζει.. όποτε θα πρέπει να αδειάσουμε το δοχείο που έχουμε στο μπαλκόνι μας για να λήθη το πρόβλημα.

4) Δεν έχουμε δοχείο έξω στο μπαλκόνι μας: είναι πόλη πιθανόν εάν δεν έχετε δοχείο και το λάστιχο είναι πεσμένο στο πάτωμα του μπαλκονιού σας να έχει βουλώσει στην άκρη του είτε από διαφορές βρομιές είτε ακόμα και από κάποια μικρά ζωύφια τα όποια μπορεί να έχουν εισχωρήσει στο λάστιχο..με αποτέλεσμα να το βουλόσουν.
ελίξετε το λάστιχο σας και αν δεν υπάρχει τίποτα μέσα και είναι καθαρά τότε διαβάστε παρακάτω.

5) Αν έχετε ελέγξει όλα τα παραπάνω τα όποια σας αναφέρω και δεν έχει λήθη το πρόβλημα με τα νερά τότε το πρόβλημα θα πρέπει να το δει ένας τεχνικός ο όποιος μπορεί να άνοιξη το κλιματιστικό σας και να δει σε ποιο σημείο ακριβός είναι το πρόβλημα… στα τόσα χρόνια που είμαι ψυκτικός έχω συνάντηση παρά μα παρά πολλές περιπτώσεις της οποίες της θεωρούσα απίθανες και όμως συμβαίνουν και τα ποιο παράξενα..
Παραπάνω αναφέρω μόνο της περιπτώσεις στης οποίες μπορείτε να βάλετε χέρι εσείς που δεν είστε τεχνικοί.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΗΤΟΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ.

topright

6 Σχόλια

  1. εγω το προβλημα το ελυσα με ενα πολυ απλο τροπο χωρις να χρειαστει να πληρωσω τεχνικο.Φυσηξα με το στομα 2-3 φορες το στομιο του εξωτερικου λαστιχου,απο εκει δηλαδη που εξερχεται το νερο και αυτο ηταν.
    κατι δηλαδη σαν το αβγο του Κολομπου,
    ΥΣ.εχω διαβασει πολλες απαντησεις για αυτο το προβλημα αλλα κανεις δεν ανεφερε αυτο που εκανα εγω.
    Φυσημα λοιπον και ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kalispera George poli sosto avto pou anafereis.. iparxei omos ena ALLA kamia fora otan to lastixo einai arketa voulemno... tha xriasti na to fisiksis dinata gia na ksevoulosi kai ekei loipon apo to dinato fisima to nero pou einai mazemeno stin esoteriki monada mporei na petaxti apo tin piesi kai na vreksi tin PLAKETA POU VRISKETE AKRIVOS DIPLA APO TO LEKANAKI ME TO NERO... kai meta afou anoiksis to klimatistiko na sou vraxikiklosi kai na sou kapsi tin plaketa..
      Gia avton ton logo loipon den anafero avtin tin methedo... OSTOSO avto pou les to kanoume para poli sixna aplos prin to kanoume anoigoume tin esoteriki monada kai afou fisiksoume elexoume na min exei pesi nero stin plaketa.. kai panta tin ora tou fisimatos.. tha prepei na exoume klisi to revma tou klimatistikou.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα.οταν το κλιματιστικό δουλεύει στο ζεστό ή εξωτερική μονάδα βγαζει νερό.μπορει να μου πει κάποιος αν είναι φυσιολογικό ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, το κλιματιστικό δούλευε καλά αλλά χρειάστηκε να το κατεβάσω 2-3 πόντους για να περάσει μία σωλήνα από πάνω.
    Τώρα μου βγάζει νερά στην εσωτερική μονάδα.
    Υπάρχει περίπτωση αυτό να συμβαίνει γιατί είναι η μονάδα στο ίδιο ύψος με το σωληνάκι της αποχετευσης?
    Εσείς αναλαμβάνεται να επιδιόρθωσε τε κάτι τέτοιο και αν ναι πόσο στοιχιζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νερο που βγαινει απο το κλιματιστικο ειναι φυσικης ροης οποτε το κλιματιστικο θα πρεπει να ειναι αλφαδιασμενο προφανώς αφου το κατεβάσατε το βαλατε λιγο στραβα η το λαστιχο πλεον ειναι πιο κατω απο την τρυπα οποτε το νερο επιστρέφει πισω.
      Εγω δεν αναλαμβανω καθως ειμαι στο εξωτερικο, ωστόσο η επιδιορθωση θα κοστιζε οσο μια απλη επισκεψη του τεχνικου

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη