γιατί κάνει θορυβώ το κλιματιστικό


Σήμερα θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε τους λογούς που κάνει θορυβώ το κλιματιστικό.

Ένα κλιματιστικό το όποιο έχει τοποθετηθεί σωστά δεν θα πρέπει να κάνει καθόλου θόρυβο εκτός από κάποιο θραύσμα του αέρα από τον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας και λίγο θορυβώ από τον συμπιεστή και αυτό όταν είσαι έξω και κοντά σιν εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού…. στην περίπτωση λοιπόν που ο θόρυβος ακούγεται μέσα στο στο σπίτι πάμε να δούμε της περιπτώσεις

1) Αντήχηση από τον τοίχο.
2) Στραβωμένο πλέγμα πίσω από την εξωτερική μονάδα.
3) Έχουν πέσει οι μονώσεις που βρίσκονται μέσα στην εξωτερική μονάδα με αποτέλεσμα οι σωληνώσεις να χτυπούν μεταξύ τους και να ακούγετε ένας δυνατός μεταλλικός ήχος .
4) Ξεβιδωμένη η χαλασμένη βάση τοίχου είτε της εξωτερικής μονάδας είτε της εσωτερικής.
5) Καμένα λάστιχα συμπιεστή σπάνια αλλά συμβαίνει μετά από μια επίσκεψη τεχνικού ο όποιος είναι τραγικός.
6) πολλές φορές ακούγετε θόρυβος από τον ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας για τους παρακάτω λογούς:
1) Έχουν σπάσει κάποια κομμάτια από τα φτερά του φυγοκεντρικού έλικα με αποτέλεσμα να μην  γυρίζει σταθερά. και να δημιουργεί κραδασμούς.
2) Έχει χαλάσει το λαστιχάκι το όποιο στηρίζει τον έλικα  η το κουζινέτο.
3)  έχει χαλάσει ο ίδιος ο ανεμιστήρας.
7) Καμία φορά ο τοίχος στον όποιο έχουμε στήριξη την βάση της εσωτερικής μονάδα είναι πόλη στραβός με αποτέλεσμα όταν κρεμάσουμε την εσωτερική μονάδα να παραμορφωθεί ο σκελετός του και να κάνουν θόρυβο τα πλαστικά του κλιματιστικού μας.

Από την εμπειρία που έχω ως τεχνικώς εδω και 10 χρόνια αυτά που αναφέρω παραπάνω είναι οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους κάνουν θόρυβο τα κλιματιστικά εάν έχω ξεχάσει κάτι να αναφέρω παρακαλώ πόλη αφήστε σχόλιο ευχαριστώ.

Sell_Wall_Split_Air_Conditioner

7 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ονομαζομαι γιωργος κ ειμε απο τρικαλα..εχω τελειωσει σχολη ΤΕΕ ΨΥΚΤΙΚΟΝ..κ εργαζομαι εδω κ 1.5 χρονο μονος μου..κ διαβασα ολα τα σχολια που κανετε γεια τα κλιματιστικα κ εχω μεινει αφονος το πως τα λετε..θα ηθελα να σας ρωτησο κατι γιατι εχετε μεγαλη εμπειρια σε κλιματιστικα κ οπως διαβασα ειστε πολλα χρονια στο επαγγελμα..κ λογικα θα σας εχει τυχη..πριν 2 μερες πειγα να δω ενα κλιματιστικο..το οποιο δεν το ειχα περασει εγω αλλα καπιος αλλος..περιτο να σας πω το ειδαν τα ματια μου...χειροτερι συνδεσει δεν εχω ξαναδει στην ζωη μου..απο οτι μου ειπε η κιρια που με πειρε τηλεφωνο..πειγε να ανοιξη το κλιματιστικο κ εκανε βραχικικλωμα κ επεσε ολος ο γενικος..οταν ξεκρεμασα την εσωτερικη μοναδα κ ειδα πως ειχε κανει την συνδεσει λεω κ πολυ κρατησε..τα ειχε ενωσει ολα τα καλωδια μαζι χωρις να εχει βαλη εστο ενα μονοτικο να μην ακουμπανε μεταχυ τους...τα ειχε ολα μαζι κ δεν ειχε μεινει τιποτα..το χεκινισα ολο απο την αρχη κ μετα δουλευε κανονικα..αλλα μονο στην ψυξη..στην θερμανσει δεν δουλευε κ απο πρην παθει το βραχικικλομα..κ κανει \σεινεχος εναν θορυβω η εξωτερικη μοναδα..σαν να χτιπαει το εμβολο με απο το συμπιεστη..αλλα δοθλεωι κανονικα η μοναδα..γτ το γυρησα μετα στην ψυχη κ εωγαζε παγομενο αερα..τι πιστευετε οτι φταιη..??αν γινετε απαντισετε μου μεσο e-mail trik2004@hotmail.com εινε το δικο μου..σας ευχαρηστο παρα πολυ..!!!κ καλος σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα πολυ καλο το blog σου!!! Βοηθας τον απλο λοσμο να καταλαβει. Συνεχισε ετσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α)δες αν δουλευει η μαγνητικη της τετραοδης β)μετα αν την τσεκαρεις και ειναι οκ 100% ειναι ο σενσορας θερμοκρασιας του εσωτερικου (ειναι κολλημενος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γειά σας,
    σήμερα εγκατέστησα ένα κλιματιστικό που μου έδωσε η αδελφή μου 18αρι ινβέρτερ τογιοτόμι. στο σπίτι της αθόρυβο. σε μένα μόλις το εγκατέστησα κάνει υπερβολικό θόρυβο. λέτε να μην έγινε σωστή εγκατάσταση?
    αξίζει να φέρω άλλον τεχνικό να το ελέγξει?

    μήπως έπαθε κάτι κατα τη μετακίνηση αθήνα-λαμία? η εξωτερική μονάδα ήρθε ξάπλα στο πορτ μπαγκάζ

    ευχαριστω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα μου τοποθέτησαν ένα κλιματιστικό inverter Mitsubishi heavy 9000btu το οποίο το χρυσοπληρωσα.Το κλιματιστικό μπήκε τον ιουνιο και σε ψύξη είναι μια χαρά.Στην θέρμανση παρατηρώ ένα θόρυβο από τον ανεμιστήρα της μέσα μονάδας σαν να βρίσκει κάπου η φτερωτή και το κάνει είτε στις χαμηλές στροφές είτε στο full .καποιες φορές σταματάει.Ειναι πολύ ενοχλητικό.Πηρα το service και ήρθε και χωρίς να το ανοίξει μου είπε ότι φταίει ο τοίχος και ότι δεν πατάει καλά.Το θέμα είναι ότι το παρατήρησα και όταν το κλείνω ο ανεμιστήρας σταματάει σιγά σιγά και σιγά σιγά σταματάει και ο θόρυβος.σαν να έχουμε βάλει ένα χαρτί σε ρόδα ποδηλάτου και όταν σταματάμε σταματάει και αυτό.Υπαρχει κάποιος τρόπος να το φτιάξω αν φταίει ο τοιχος(γυψοσανίδα ,κάποιο τελάρο ξύλινο?).αν φταίει ο ανεμιστήρας πως μπορώ να πείσω το service να τον δει και ποσό μπορεί να κοστίζει ώστε να απαιτήσω να τον αλλάξει με χρέωση δικιά μου?Ειμαι επαρχία και τα πράγματα είναι λίγο συγκεκριμένα και στενόμυαλα εδώ ώστε να μπορέσω να κάνω σωστά την δουλειά μου.Ευχαριστω παρά πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπον αν την εγκατασταση την εχει κανει η εταιρεια που εστηλε το service ρωτα τους γιατι βαλανε το κλιματιστικο εκει αφου ειναι τεχνικη και ειδαν πως ο τοιχος ειναι στραβος.
      ρωτα τους επισεις γιατι το προβλημα ειναι μονο στην ψυξη... αν εφταιγε ο τοιχος θα ειχες προβλημα και στην ψυξη.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα σας οταν ανοίγω το καινουριο κλιματιστικο που εβαλα ακουγεται ενα σφυριγμα για περιπουπου 20 δευτερολεπτα και μετα τιποτα...οχηχος ακουγεται σιγουρα απο την εξωτςρικη μοναδα και μαλιστα κοντα στην ενωση που μπαινουουν οι χαλκωσωληνες με την εξωτερικη μονοαδα τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη