Φορητα κλιματιστικα

9720874160Πρόκειται για έναν τύπο μηχανήματος που ουσιαστικά έχει την εξωτερική και εσωτερική μονάδα μαζί (δεν είναι όπως τα τύπου split, που χωρίζονται). Xρησιμοποιείται ως λύση ανάγκης για κάποιες περιπτώσεις στις οποίες είναι αδύνατο η εξωτερική μονάδα να εγκατασταθεί, ειναι για να προσφέρει προσωρινές λύσεις.
ΠPOΣOXH: Eνώ σε ένα αυτόνομο κλιματιστικό ο θερμός αέρας αποβάλλεται από το εξωτερικό μηχάνημα, σε αυτή την περίπτωση -αφού και τα δύο είναι ενσωματωμένα σε ένα- η αποβολή γίνεται με ένα σωλήνα, ο οποίος πρέπει να βγαίνει κάθε φορά έξω από το παράθυρο. Aυτό όμως συνεπάγεται ότι, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο -για το σωλήνα-, θα υπάρξουν απώλειες στην ψύξη.

Τωρα αν αξιζει να δοση καποιος λεφτα για να αγοραση ενα φορητο κλιματιστικο η οχι, εγω θα ελεγα πως ναι αν εχουμε ενα χωρο που δεν μπορουμε να περασουμε ενα κλιματιστικο στο συμειο που το θελουμε και προκειμενου να διαλυσουμε το σπιτι και να φενονται παντου σωλινες κτλ και ειδικα αν το θελουμε μονο για το καλοκαιρη νομιζω πως αξιζει και θα μπορουμε και να το μετακινουμε και να το περνουμε μαζι μας και στο εξωχικο μας καθολου ασχημο σε ολα τα μηχανηματα υπαρχουνε και τα θετικα και τα αρνητικα….)))
Αυτα απο μενα πειτε μου και εσεις την αποψη σας πανω στο θεμα.. 

4 Σχόλια

  1. Πιστευω πως εχεις απολυτο δικιο, ωστόσο θα προσθεσω και οτι εχουν και χαμηλό κόστος σε σχεση με τα κλιματιστικά τοίχου αλλα δεν εχω βρει inverter φορητό ουτε ιονιστη .... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Niko edo to kostos einai sxetiko.... giati an me to klimatistiko tixou enan xoro ton ferneis stin thermokrasia pou theleis se 20 lepta tote me to forito klimatistiko theleis 35 lepta pano kato.. opote plironeis parapanos to revma.. to forito klimatistiko teriazei se anthropou pou sinexeia metakomizoun..

      Διαγραφή
  2. δεν έχω δουλέψει τα φορητά κλιματιστικά,,,αλλά πολλές φορές λόγω της δουλειάς μου η φύλαξη κάποιον χώρων που δεν έχουν κλιματισμό χρειάζονται ένα τέτοιο. Δηλαδή θα προτιμούσα να το έχω μέσα στο αμάξι και να το βγάζω όταν το θέλω για το χώρο που πρόκειται να φυλάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hristofore, to kathe proion exei ta sin kai ta plin tou... gia avto pou les tora esu to forito klimatistiko einai oti prepei...
      Diladi an kapoios thelei na paei to kalokairi leme tora sto xorio tou i se kapoio mikro kesoxiko pou den exei klimatistiko to pereni mazi tou kai tin arazei aneta

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη