μπορει το κλιματιστικο να σας κανει να αρρωστησετε

Μπορεί ο κλιματισμός να σας κάνει να αρρωστήσετε;GRIPI sammyac
Μόνο ένα σύστημα κλιματισμού που δεν είναι σωστά ρυθμισμένο μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε. Ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα κλιματισμού μπορεί μόνο να συμβάλει στη δημιουργία πιο υγειούς περιβάλλοντος.
Υγρασία
Καθώς το κλιματιστικό ελέγχει τα επίπεδα υγρασίας η εξάπλωση των ακάρεων και η μούχλα περιορίζεται. Το κλιματιστικό διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας σε ποσοστό 40 - 60%, γεγονός το οποίο είναι ευεργετικό αλλεργίες.
Εξαερισμός
Το κλιματιστικό μπορεί να έχει ενσωματωμένο σύστημα εξαερισμού. Ο μηχανικός εξαερισμός γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός λόγω του τρόπου με τον οποίο κτίζονται τα σπίτια στην εποχή μας. Η παροχή φρέσκου αέρα καταπολεμά το σύνδρομο "sick building".
Φιλτράρισμα
Όλες οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με ένα φίλτρο. Ανάλογα με τον τύπο του συστήματος και τις ανάγκες του πελάτη, ο τύπος του φίλτρου μπορεί να διαφέρει. Η αποτελεσματικότητα του φίλτρου αέρα καλύπτει από την παγίδευση σκόνης και μικροχωματιδίων μέχρι γύρη, βακτήρια, ιούς και οσμές, ακόμη και μικρόβια και καπνό.
Είναι απαραίτητο η αντικατάσταση των φίλτρων να γίνεται έκγαιρα. Όταν η αντικατάσταση του φίλτρου είναι πολύ καθυστερημένη, υπάρχει κίνδυνος τα υπερφορτωμένα φίλτρα να αρχίσουν να απελευθερώνουν βακτήρια αντί να τα παγιδεύουν.
Ρεύματα
Όταν γίνει σωστή επιλογή του συτήματος κλιματιστμού δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρα. Αυτή τη δουλειά την κάνουν ειδικοί και η επιλογή του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένη εταιρία εγκατάστασης κλιματιστικών. Ένα σύστημα πολύ χαμηλής δυναμικότητας δεν θα έχει τη δυνατότητα να φθάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Αντίθετα, ένα σύστημα πολύ υψηλής δυναμικότητας θα δημιουργεί ρεύματα αέρα και μεγάλες διακυμάσεις στη θερμοκρασία
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη